↑ Åter till Säljes: Idéer

M & M

Marcus Persson

För en herrans massa år sedan fick jag en idé att tillvarata äldre människors klokheter och visdom i form av en generationsbok. Tydligen fanns redan konceptet och såldes på Åhléns men sedan dess har jag på olika sätt proaktivt arbetat med försäljning av idéer. Ofta är det en uppförsbacke då företag och organisationer har svårt att förhålla sig till externa idéer.

Jag har hjälp House of Ideas och Kanar Sifo Supergroups med idéer. Sålt idéer rakt över disk samt levererat nytänk till fastighetsbranschen och spelföretag bara för att nämna några. Utöver det har jag initierat flertalet samarbeten på egen hand och varit en aktiv del av dagens alla idésajter.

Tjusningen med idéer för egen del är att dela med sig och följa hur tankeembryon utvecklas till konkreta förändringar hos företag och privatpersoner. Om du själv inte kan förverkliga alla tankar är det en självklarhet att låta dem gå vidare med hjälp av andra. Jag har samskrivit boken ”Finnes: Idéer Sökes: Entreprenörer”. Min styrka och förmåga ligger i att hjälpa andra med hjälp av nytänk och annorlunda synsätt.

”Vad får du allt ifrån… är en klassisk fråga. Svaret är att man får ingenting gratis i denna märkliga värld utan man jobbar målmedvetet och strukturerat för att generera önskvärda resultat. Det är så vi resonerar och verkar.

Mattias Andersson

”Ofta är det en fördel att vara en sävlig norrlänning. Personer i din omgivning har låga förväntningar vilket gör det lättare att överraska. Och som alltid är det bättre att slå världen med häpnad än med ett järnrör”.

Plattformen [Interesting.org] som bröderna Teo & Fredrik skapade var min katalysatorn och språngbrädan för annorlunda nytänkande. Sedan dess har jag på olika sätt metodiskt utvecklat nya förslag och vunnit flertalet idétävlingar. Jag var den drivande kraften bakom Idébanken samt ett uppskattat bollplank för Venture Cup. Utveckling av lönsamma produkter och föreläsning på GU och Umeå Universitet finns i bagaget. Jag har själv svårt för Status Quo – Inte rockbandet utan tillståndet. Att utveckla och förbättra tankar och leverera konkreta och applicerbara idéer är ren eufori. Nog om det.

Den egna inspirationen för nya infallsvinklar hittar jag ofta i ”gränslandet mellan olika discipliner” som Frans Johansson beskriver det i boken Medicieffekten. Senaste åren har jag professionellt verkat inom den ABC arenan. Jag är tacksam över alla udda möjligheter och chanser jag skapat och gått vidare med. En bred och spännande bakgrund i kombination med humor och en nästintill skadlig upptäckarlust är en utmärkt verktygslåda för kreativ tillväxt. Ibland säger vänner och obekanta ”Du har en förbluffande förmåga att skapa möjligheter för andra och dina synapskopplingar är sannerligen värdefulla”. Jag är benägen att hålla med.

Marcus och Mattias

Vi är sämst på det mesta. Men när det gäller idéer och utveckling av förslag inom affärskreativitet är vi bäst i test. Det är inte skryt. Det är fakta. Vi ser fram emot kontakt från er som behöver nytänk och är trött på standardlösningar och förslag så kan det vara klokt att kontakta Ideomera. Vi utlovar ett samarbete som bär frukt.

Tack / Marcus & Mattias.