Målande

Bästa målet är antingen Zlatans cykelspark mot England eller när Justin Staus snurrade upp 8 gubbar vid en vårturnering vid Smithton High för många år sedan. Vi har alla mål. Stora som små. Det som förvånar mig är att så få kan konsten att sätta mål. Det kanske är uttjatat men det måste vara SMART mål vilket är en akronym för:

  • Specific
  • Measureable
  • Achivevable
  • Realistic
  • Timelyl

Själv anammar jag ett par regler för att nå saker jag vill. Regler är bra om man är lat. För det första tänker jag baklänges enligt solfjädersmodellen och sen gör jag de viktiga sakerna mellan 08.00-11.00. Det gör jag för att det finns bevis på att det funkar bäst. Och sen brukar jag skriva ner 5 konkreta saker om dagen som ska åstadkommas. Sen gör jag dem. Sen får man göra något annat. Det är viktigt att man belönar sin egen duktighet.

Jag pratar gärna mål med den som vill lyssna och då med inriktning mot affärskreativa mål. Där är jag rätt duktig. Om man gör som alla andra bli resultatet som alla andra. Det är tämligen tråkigt. Därför är det bättre att göra som ingen annan. Ibland ska man ta u segern i förskott. Det värsta som kan hända är att man har varit glad i onödan.

En summering av  2012 och 2013 döljer sig bakom respektive ikon. Hunden visar min ekonomiska mål för 2014. Det är bra att vara öppen med sina mål. Det sätter lite eld i baken.

Ekonomiska mål 2014

Ekonomiska mål 2014

Julbrev 2013

Julbrev 2013

Julbrev 2012

Julbrev 2012