«

»

sep 16

Fågel eller Fisk

Härnösand är en trevlig stad. Men ibland kan det vara så satans bakåtsträvande att man tappar hakan. Det är för segt för många och jag antar att det är ibland därför som folk flyttar härifrån. Bra förslag verkar gömmas undan och tillväxt. Det har lagts idéer kring att utveckla både Smitingen och att bli Norrlandskustens bästa stad för husbilar. Inget händer. Det är ett jävla snack om ett hotell här i stan. Men det verkar stanna vid ett snack. Många lever på gamla meriter kan jag tycka. Det pratas fortfarande om både Hagraf och ett Mittuniversitetet som inte finns. Sen verkar samabete med närliggande Sundsvall tämligen obefintligt. Nu ska jag sluta klaga över det. Men om du är pensionär och tycker om billigt boende så är det en enastånde stad.

Sen finns det ju några undantag. Och undantag får säkerligen utstå lite spott och spe. Men utan dessa undantag skulle det inte hända någonting. Bor man i Härnösand är det svårt att undvika Hugo Wikström. Även om man försöker. Förra gången vi sprang på varandra var på Willys då han klurade om att hyra ut en husbil av modell bättre. För personer som inte är vana att umgås med folk som har idéer är det säkert besvärligt att hänga med Hugo. Det händer liksom för mycket och synapskopplingarna går fort. Det har varit Internetgrejor och Aktiva Fonder och Alger och skidåkning och Investeringar och Pekkas Tomater och i förrgår när tidningen slogs upp så står det om samarbetet med SCA och framtida fiskodling i som jag förstår den numera nedlagda pappersfabriken. Jag förstår inte ens hälften men man kan utnyttja spillvattnet på något sätt. Oavsett blir det spännande att följa.

Nu kanske man inte ska anställa Wikström som en stillasittande förvaltare men vill man att det ska hända något och som en igångstartare så är han ett ypperligt exempel. Kul med folk där det i alla fall inte startblocken sitter fast.