«

»

sep 16

Utflykter Höga Kusten

Nu har vi en båt här i Härnösand. För 15 år sedan skrev jag ett utkast på en Turiststrategi till Länsstyrelsen. Vet inte vad som hände med den. Det snackades sällan om turism. Vi är hemmablinda. Men nu när en stor båt har dykt pp börjar det viskas överallt ”Man kanske kan göra pengar på det här”. Sommarkryssningen Stockholm till Höga Kusten har fått oerhört fin feedback även om burgarnavid Kolgrillen nere i hamnen har varit tämligen svårtuggade. Men för övrigt har det varit tummarna upp. Det har redan blivit fler kryssningar än utlovat även i dessa Corona-tider Nästas år blir det ännu mer. Eftersom jag själv agerat i branschen i 20 års tid tycker jag det är intressant. Jag kontaktade Silja för ett par tre månader sedan och hörde mig för om deras utflyktsutbud och gav en snabb pitch och nu vill de fler idéer om utflyktsmål.

All heders till Silja och konceptutvecklaren som var mycket snabb i svarne och entusiastisk. Så om det går som jag vill så blir det att rodda ett par utflyktsmål nästa sommar här på plats. Men det måste sättas upp lite premisser och riktlinjer och riktigt fundera vad kunder och gäster skulle uppskatta och att det måtse vara en rimlig marginal för att vara mödan värd. Men det känns inspirerande!