«

»

mar 25

Cykelstaden

Vi har en trevlig cykelstad här i Umeå. Det ska vi utnyttja alla årstider. Att cykla är bra för själ och kropp. Sista dagarna har jag dock sett ett par olyckor här mitt i stan när folk wroomar fram med stålhästarna från gamla Teliabutiken till Djurmagazinet. Hela den gatan är en gågata men det verkar ha glömts bort i brådskan. En smula tragikomiskt med en lag som inte efterföljs Jag förstår att fotogängare är förbannade.

Då kan man ju fråga sig h ur vi löser problem. Bötfällas och orera eller hitta på n ågot anant. Jag röstar på något annat och tänker att vi borde göra som Köpenhamn. Där har man en ett blått streck eller tja mer som en gata som är omkring 1.5 meter och där för cyklarna cykla. Det borde väl vara en baggis att göra samma sak här i stan. Eller så gör man två cykelmarkeringar. En för ingående och en för utgående. Men som det ser ut i dag är alla cyklister lagbrytare mitt i byn.