«

»

maj 29

Betongtorg

Jag måste ha bland de bästa boenden i Umeå stad. Några promenadsteg till den slingrande Umeåälven och vägg i vägg med stans bästa konditori. Lägg till Snöhättans väv och Lottas krog så blir det mesta bra. Det är bara att öppna dörren så finns det som behövs. Men stilistiskt sätt ser stadens kärna ut ungefär som bilden nedan. De bästa av de bästa satt sig ner och tänkte så det knakade och kugghjulen vandrade. Resultatet blev ett stentäckt betongtorg som ekar tomt och utan den kärlek och medmänsklighet som säkerligen var del i kravspecifikationen.

Osäker vad denna designkatastrof kostade men siffor från 65 000 000 och uppåt har det pratats om. När jag själv slår ner i någon form av verkligehet verkar det vara en unisont röst av folket på gatorna ”Fy i satan hä ä obra”. Nu har jag inte rent politiskt följt hur svängarna har farit men det är förbluffande att det har tillåtits att påminna om en östysk parkeringsplats. Mötesplats och interaktion är nutidens modeord men men med plats på första parket kan jag bara tröttsamt konstatera att det bara är renhållningsarbetare som sköter sina jobb och amatörlangare som på regelbundna tider frekventerar denna avart av torg.

Som vanligt vill ingen ta något ansvar utan Kejsarens nya kläder är ganska uppenbar. När man skriver och publicerar något kommer allting en del individer att säga ”Jomen har du inga egna förslag”. Naturligtvis har jag det och jag antar att om man skickar in 50 idéer till Umeås kommun hur vi kan ta oss ur förfulningen och gå i riktning mot förfining så måste det i alla fall diarieföras och kanske någon journalist tar tag i tankarna.