«

»

Tack för hälsningar

Nu är det visst några dagar efter Nyår och Ivanhoe har kommit och gått och det var väl ungefär lika segt som Småkronornas förlustmatch mot Schweiz. Och ett nytt år har lagts till min egen ålderdom. Det fyrtiofemte i ordningen. Det rasslade till i Facebook och jag tänkte bara tacka för alla gratulationer. De kom både från hjältar från förr och familj och några nykomlingar och bubblare. Året 2018 rullade på i rätt snabb takt och det är nästan svårt att komma ihåg vad som har hänt men en kort resumé ser ut ungefär någonting i stil med

1 Åkte till Seattle och träffade släkt som jag inte har sett på 135 år och passade samtidigt på att vara 10 dagar i staden Edmonds och reseföretaget Rick Steves. Han är en enastående man och den som bara har en uns av Ricks entusiasm och diagnos ska tacka sin lyckliga stjärna.

2 Sen där under vinterhalvåret så var det lite guidade vinterturer och sen ett roligt lärarjobb för Swedish For Professional. Kortfattat handlar det om att lära företagare att snacka svengelska och lära sig lite kulturella skillnader. Det kan verkligen rekommenderas. Kung Bores turer handlar ju mer om att försöka se lite norrsken och klappa renar och sånt. Sen hanns det med några trevliga dagar i Budapest också.

Trevliga Gäster på Tur

3 Swoosh så kom våren och det var ju en gudabenådad försommar med värmerekord och mjukglass. I början av Maj läggs den högre växeln in för oss som jobbar med turism och det var ungefär samma lika detta år. Har efter många år tagit det här med guidandet lite mer seriöst och det känns naturligtvis bra. Det är blandade uppdragsgivare.

4. Sen har det börjat likna någonting här i det nya boendet. Bor just nu ovanpå Sko-Centrum tack vare Kramers beslut att flytta till Obbola. Vilken jäkla tur jag har haft med denna lya. Så ni som står och fryser och köar till REX så är det bara att komma upp och värma fötterna. Årets VM i fotboll kunde både ses och höras från vardagsrummet. Och sen kunde man också höra Offensivs valupptakt och lite dragspelsmusik.

5. Just det jag och Anna gick och vann den här nördtävlingen ”Storsäljaren på Ullared” med produkten ”Konversett” Det är ingenting man blir fet på men bra för egot. Och sen producerades spelet ”Musik i Kubik” som gör mig glad. Nu har jag och idékumpanen fått i uppdrag att göra ett till litet spel som lanseras 2019 och det handlar om skratt.

Konversett. Man kan både torka mungipan och lösa världsproblem.

6. Jaha och då var både midsommar och surströmming avklarat och vi skriver September månad. Svallvågorna av fotbollsturneringen i Ryssland avlöstes av valets antiklimax. Fortfarande röstar jag på Liberalerna men man kan ibland fråga sig varför. Just det jag guidade lite i Baltikum också och sen tog jag och polaren 80 gäster från London till Malaga med båt. Det var utmärkt.

7. Hade man varit hemma lite mer så hade jag omedelbart skaffat en jycke. Antingen en stor i stil med Grand Danois eller en liten med attityd. Förmodligen en Jack Russel.

8. När hösten svepte över oss fick jag uppdrag i Island. Det kikades på små tjocka hästar och vulkanisk mark och Blå Laguner. Utmärkt.
Just det – sen tog jag och AnnSo några dagar i Riga. En utmärkt stad med mycket roliga överraskningar. Rekommenderas å de varmaste. Ja just det – jag var i London ett par gånger också under året och hälsade på min vapendragare Claire Parsons. Det var som vanligt utmärkt.

Mitt sommarkontor.

Annars har gudsönerna i Göteborg vuxit och frodats och nu är det faktiskt fyra små människor som jag emellanåt försöker ägna lite tid åt. De är i fallande åldersskala 6-4-3-0. En utmärkt sifferkombination.

Nu för ett par dagar sedan blev det sedvanliga nyårslöften och kortfattat handlar det om motion och omsättning och relationer. 78 kilo och 1.5 i omsättning och kvalitet framför kvantitet. Tycker man nått den där åldern där jag inte orkar bry mig om sådant som inte ger någon energi. Man får fokusera på saker och personer som leder till att man mår bra och får något utbyte. Under 2019 skulle jag vilja lära mig något nytt språk och kanske läsa något på distans. Spelar lite mer gitarr och läsa fler böcker. Tjäna mer pengar borde man göra. Men kan man betala räkningarna och åka på någon semester emellanåt och inte få tarmvred av oro tycker jag man ska vara nöjd. Årets egna ord får bli ”minimalismen”. Jag är ibland rätt äcklad över denna brutala överkonsumtion och pompösa otacksamhet som vi berikats med. Det här att jämföra sig med grannarna är rätt fruktlöst. Om idag är bättre än igår så borde man vara nöjd.

Tänk att denna unga danska judiska man trolland en hel värld med humor och piano

Det gläder mig att närmast sörjande mår rätt bra och att de har mycket att göra och hittar på saker. Skrattar också gott när man ser vad alla dessa vänner hittar på och hur de skapar sin egen framtid.

Enda molnet på horisonten är att jag sitter med en trasig fot. Men ska en svängom till häxdoktorn redan imorgon så får vi se vad de kan göra åt saken. Antingen börjar lekamen funka eller så får man köra en Sydafrikansk blade runner. En annan sak jag tror vi alla skulle må bra av är att dumpa en del av dessa sociala medier och istället se till att mötas rent fysiskt. Det får också bli ett löfte under 2019. Nu ska vi stänga ner här ett tag och försöka läsa en bok om hur man inreder ett saltvattensakvarium. Tycker det är en fantastisk trevlig möbel. Återigen – Tack för alla trevliga lyckönskningar och hälsningar.

Efter en hård dag på förskolan.