«

»

Chinese Takeaway

Tillsammans med Collette Travel har jag börjat guide i Island och nu senast hade vi en makalös tur med både vackert väder och fantastiska vyer. Turerna varierar över året men under 6-9 dagar täcker vi delar av den magiska och sagolika ön. Det äts både hästkött och grönlandshaj. Vi vandrar på lavafält och badar i Blå Laguner. Jag känner mig väldigt privilegierad att visa långväga gäster denna del av världen. Reykjavik är en riktig rackarrökare till stad och det var en fröjd att springa på gamla guidekollegor. Bilden ni ser är på Svarta Stranden som haft sin solskensstund i bland annat Starwars och Games of Thrones.

På vägen dit tog jag mikrofonen och sa till gästerna ”Like any good Icelandic child you never turn your back to the water since this epic beach is know for quick rip curls that come in and out in with deceptive quickness. There has actually been a handfull of Asian tourists that has perished in this area and I guess that is why it is know as Chinese takeaway when mother nature decides the waves”. När vi stegat ur bussen så går vi upp till stranden och tar fantastiska foton och det första vi ser är fyra gäster från Asien som tar selfies med ryggen mot vattnet och poff säger det så har de isande vatten upp till höfterna. En av mina gäster säger ”Bloody hell he knows what he is talking about this Matt guy”. Nu i Februari är det dags igen för en svängom och det ser jag verkligen fram emot. Denna ö har någonting för alla intressen och personliga smaklökar.