«

»

Mats Arbetsförmedling – One Partner Group

Mats Ekenstam träffade jag för första gången för dryga 20 år sedan. På den tiden en nyfiken och driftig och underfunding yngling. Idag kanske ynglig har ersatts av mogen men i övrigt verkar det sig likt. Jag har inte sett honom sedan dess. Jag tyckte Mats hade en rolig dialekt och minns att det blev mest imponerad över var att han hade jobbat för Securitas som larmoperatör. Idag driver han med kollegor gasellföretaget One Partner Group. Nu vet jag inte om allting fungerar lika bra som det skrivs och presenteras men det skulle inte förvåna mig. Detta rekryteringsföretag fungerar i alla fall bättre än Arbetsförmedlingen och tittar man på Allabolag så har One Partner Groups koncernomsättning gått från nära noll 2013 till 1.4 miljarder 2018. Det är väldigt fascinerade och häftigt när man kan skapa någonting av ingenting. Måste varit en häftig resa. Sen är det ju en massa företag som startat inom rekryteringsbranschen men det är få som kan klappa sig på axeln och berätta om denna framgångsaga. Jag undrar ibland vad som gör att vissa lyckas och andra misslyckas. Själv har jag inga bra svar men otvetydligt är att om man har en Mats i bagaget så finns förutsättningar för något bra. Skönt att se när det går bra för hyfsat normalt funtade människor. Hårt arbeta samt engagemang och en sund människosyn verkar vara grundbultar i en framgångssaga. Heders och lycka till framöver. Vi tänker på er här norr om Uppsala och missköter ni er så ser vi till att stänga av strömmen.