«

»

Annorlunda försprång

Jag tänkte egentligen skriva en lång historia om att hitta nya alternativa sätt att göra saker och ting bättre eller mer effektiva eller roligare eller på något sätt förbättra det vi gör. Oavsett om det är på arbetsplatsen eller i relation till andra. Vad är det som gör att vissa verkar få ett försprång och hinna med mer eller ha roligare eller på något sätt ligga steget före. Upptäckarlutsen och att prova är kanske ett par anledningar. Ibland kan jag tycka att många människor är förbluffande förutsägbara – det kanske har sin charm emellanåt men att det är så få som vågar göra nya saker är märkligt. Tänk när man var liten och innan man var så brydd med vad andra tyckte och tänkte. Hyfsat befriande. Sen är det roligt med självupptagna människor att de tror ofta att folk bryr sig mer än vad de gör. De som till synes ska vara så brydda om andra människor och vad de gör är förmodligen lika fundersamma hur andra personer och individer tycker och tänker om dem. Det blir ju någon form av absurt cirkelresonemang.

Lyssnade förresten på en debatt idag mellan ett par representanter från ett par olika politiska partier. Kom att tänka på Bill Murrays kommentar: ”Det är svårt att vinna en debatt mot en intelligent person men det är fanimej omöjlight att gå segrande ur en debatt med en korkad människa”. På tal om debatt och politik så såg jag att vårt kommunalråd blivit JO anmäld för att efterfrågat journalistiska källor. Dags att gå tillbaka till den kommunala skolbänken där tror jag.

Men som sagt. Istället för att skriva ett epos kommer här en visualisering hur man kan få ett försprång genom att tänka och framförallt göra det som är oväntat.