«

»

Meetaswede & Durmazskägg

Igår fick jag 10 idéer. Av olika slag. Jag bruiar skriva ner dem i en liten bok. En av dem dem jag satt och klurade på var en bokstavskombinationsidé. Det finns massa kreativa sätt att vaska fram idéer. Många tror det är humbug men jag tog bokstaven M och den ska replikeras i tre olika ord. MMM. Vilket i det här fallet blev Människor Mingel Mat. ”Jaha vad kan man göra av det”. Jo jag tänkte på alla dessa Home Hosted eller Lokala Möten som många reseföretag och individuella resenärer uppskattar. MeetaSwede är helt enkelt baserat på:

  • X Antal Familjer som öppnar sina hem.
  • Y Antal gäster som bokar mat och samkväm hos dessa människor
  • Z Jag är spindeln in nätet som arrangerat detta och för besväret tar jag viss %

Rent konkret och enkelt är det en förmedlingsbyrå där vi sätter ihop trevliga svenska familjer och turister som besöker vårt land. För enkelhetens skull kanske man kan börja i städer där det finns folk. För 595:- får du dukat bort och kulturell insikt. Jag vet att många resebolag söker efter nya spännande varianter på sina resor och detta är ett av dem.. Jag hade gärna utvecklat denna idé tillsammans med någon.

En annan idé kom naturligtvis efter händelsen med Jimmy Durmaz där denna landslagsman och svensk som sköt oss till VM anklagas för den ena saken grövre än den andra. Bedrövligt naturligtivs med dessa troll. Jag tycker man borde skänka 100 000 Jimmy Durmaz skägg! till en hugad svenska publik. Både på plats och hemma i stugorna. På baksidan av skägget har du ett Swishnummer. Hur mycket och vart man ska swisha och vart pengarna ska gå har jag inte funderat ut och det är naturligtvis bara ett par dagar till Mexico-matchen. Men det hinns ju med när vi spelar VM final mot Tyskland. Denna idén är genererad av ett yttre attribut av rang (skägg) och en snabb leverans samt en betaltwist. Sen finns det säkert någon slogan man kan skaka fram som knäpper Rasismens fula tryne på näsan. Digitala skägg funkar också bra – de fastnar man inte med i brevlådan.

Vi står med Jimmy.