«

»

Lättsam Information

Nu har vi vetat av ett par vinter och vårturer i resebranschens namn och det har varit med företaget Vantage. Tror jag inleder säsong 10+ med dem. Det finns en styrka i att ha gjort något under en längre tid. Det är förbluffande hur bekväm jag kan känna mig att ta hand om 40 amerikaner – allt från logistik till att föreläsa om saker. Nu senaste provade jag något som hette GAT Give A Topic.

Gästerna slänger ur sig saker allt ifrån A till Ö och jag gör mitt bästa för att besvara dessa. ”Hey Matt what are the most popular foods in Scandinavia” ”Ahhh great question Harry. Well here in Norway I thought they would be brainier due to all the fish the force into their throats and then we have the Nationalcake of Kväfjord and we visit that area tomorrow. Also the Norwegians eat the most forzen pizza in the world. Some of them even heat it up before they feast on it. Then you have a bit of aquavit or aquamort to go with it. Finns they feast on Memma and Karelian stew while the Swedes just go for FIKA and IKEA for Lunch. Danes have a habit of munching on Röpölse while it is hygge and then a bit of Carlsberg. Last but not least the Icelandic have puffin-stew on any given Sunday” ”Hey Matt what about Crime and Punishment” ”Great question. 21 years for murder. We followed the OJ trial and have you heard about Olof Palme”.

Det fungerar rätt bra med denna form av lättsam konversatsion. Det finns så herrans massa associationer man kan göra om du är halvinsatt i några olika ämnen. NB: Bilden nedan tog jag en morgon i April. Jag gillar den på något sätt.