«

»

apr 06

Farväl Pontus

Denna dag skriver vi 6 april 2018 och 14.00 läggs Pontus Nordvall till sin sista vila i Sankt Olofs Kapell på Norra Kyrkogården i Lund. Det är naturligtvis helt ofattbart och fullständigt tröstlöst att denna fantastiska person som befann sig mitt i livet har gått bort och inte längre finns bland oss. Han avled i sömen den 10 mars och lämnar en avgrund av saknad. Jag tänker främst på Rebecka och barnen och familjen som mist sin stöttepelare och bästa vän.

Det var längesen jag träffade dig Pontus men under åren har vi haft koll på och följt varandras strapatser och äventyr. Från Universitetstiden minns jag din godhet och varma medmänsklighet. Det var väldigt lätt att umgås med dig Pontus och jag minns med värme dina humanistiska värderingar och inkluderande sätt att vara. Dina förunderliga filosofiska tankar ska jag ta med mig och föra vidare i mina egna möten med människor. Du har gjort stor skillnad för oss alla.

Jag vet hur mycket segling betydde för dig och att du uppskattade Lundell. Jag är övertygad om att du för din skuta mot nya spännande vatten och jag tror din uppgift var att gå före och visa oss andra vägen. När jag tidigare imorse gick uppe vid Beteendevetarhuset i Umeå tänkte jag på en strof som nynnades i mitt arma huvud. Du fattas oss Pontus och idag tänker vi på dig. Du hade säkert skrattat och sagt ”Jadu en dag ska vi dö. Alla andra dagar ska vi leva”. Din dag var bara alltför tidigt och det känns som livet lurat oss.

…Men du är aldrig så ensam som du tror. Månen är din syster. Solen din bror. Du är aldrig så ensam som du tror. Det  kommer en främling. Han vet var du bor. Han kommer längs vägen smutsig och trött. Han har en hälsning från nån som han mött. Du är aldrig så ensam. Aldrig så ensam. Aldrig så ensam. Som du tror…

Vila i Frid Pontus