«

»

Okt 21

Swedish for Professionals

SFPMitt i natten när det inte längre gick att räkna får tänkte jag på Bahati Kamangele och hans fantastiska resa från Kongo via flyktingförläggningar och till sitt nya liv med familjen i Sverige. Idag har han etablerat sig och är en förbluffande kraft som kan försätta berg. Allt han behövde var vissa redskap för att ta framgångsrika steg på sin vandring. Folk som får rätt verktyg lyckas rätt bra. Med det i baktanken funderade jag vidare om jag med mina tillkortakommanden kan leverera språkliga redskap för framgång. En snabb sökning ledde mig in på företaget Swedish for Professionals som jobbar med att leverera lektioner till nyfikna företagare och akademiker som vill lära sig mer om det svenska språket och kulturella skillnader. ”Kan jag leverera det som eftersträvas” frågade jag mig själv. Svaret blev ”Jamen självklart”. Ett snabbt mail och trevligt telefonsamtal senare så är det inbokat en träff den 24/10 i Stockholm. Vi får se vart det leder men det känns som om jag ibland kan vara en variant på Williams i Goodmorning Vietnem. Om så är fallet återstår att se. Men jag ska ge det ett helhjärtat försök.