«

»

Reptilhjärna på Pressbyrån 1600:- för en meter tejp

Solen gassade idag och efter besök hos Linda traskade jag in på Pressbyrån som ligger på Redbergsplatsen. Jag köpte ett par kuvert och frimärken. Senaste året har jag kanske lagt kring 1200:- på den Pressbyrån för en del utskick och jag tycker att den ligger strategiskt så jag brukar ibland köpa någon tidning som jag läser och måhända en gammal varmkorv. Hursomhelst. Idag hade Pressbyrån begåvats med någon reptilhjärna. Jag frågade mannen bakom kassan ”Tror du jag kan få låna lite tejp för att tejpa igen de här tre kuverten” ”Jamenvisst”. Jag stod och tejpade och sammanlagt kanske jag använde mig av 75 centimeter tejp. Ut från någon lagerlokal kom en man som nog också var anställd på Pressbyrån och började gorma ”Men du kan ju inte tejpa med vår tejp då får vi ingen tejp kvar det måste du väl förstå”. Och det var inte bara det som sades utan också hur de sades.

Jag tittade på den här figuren och skakade lite lätt på huvudet. ”Hörru jag kan köpa en ny tejp åt dig” om det ska vara på det sättet. Så jag tog min kuvert och la dem på en låda utanför och sen gick jag till Hemköp och köpte en rulle tejp och stoppade in ett kuvert och adresserade densamma: Mannen med den otrevliga kundservicen. Pressbyrån. Redbergsplatsen. Göteborg. Jag förklarade hur han just förlorat en kund och att hans sätt att agera medförde att han satt priset på 100 centimeter tejp till 1600:-

Nu kanske inte mitt agerande var så moget men det ska man ibland strunta i. Ibland är det skönt att säga til Reptilhjärnor. Det finns ju massa andra Pressbyråer att välja bland. Sen när jag kom hem till kyffet ringde jag Pressbyråns kundtjänst och talade om att jag tycker de har en ytterst osympatisk person som håller hus uppe vid Pressbyrån på Rebergsplatsen. De beklagade sig så mycket.

Nedan är bild på en kundserviceträskgädda.

Krokodil